Afbouwfase

Lees hieronder meer over de verschillende afbouw fases

Zodra je met het VP3-programma je persoonlijke doelstelling hebt bereikt, is het verstandig om het programma rustig af te bouwen. Uiteindelijk schakel je weer over op ‘gewone’ voeding. Natuurlijk moet je op je voeding blijven letten. Na het VP3-programma is je verbran- ding hoog en zijn bijvoorbeeld je cholesterol-, suikerspiegelwaarden en bloeddruk verbeterd. Door de volgende adviezen in acht te nemen, kun je jouw nieuw verworven gezondheid behouden.
Na de laatste dag fulltime het VP3-programma te hebben gevolgd start je met afbouwfase I en vervolgens afbouwfase II. Gebruik op de dagen dat je ‘normaal’ eet Guar. Deze plantaardige tarwekiem zorgt ervoor dat snelle koolhydraten (suikers) langzaam beschikbaar komen. Zo worden ze niet omgezet in vetzuren en uiteindelijk in vetten. Gebruik op de dagen dat je ‘normaal’ eet ook HCK Orthovimin B om verdere ontgifting te stimuleren en je nieuw bereikte gezondheid te ondersteunen.

Afbouwfase I

Gedurende 2-4 weken volg je het VP3-programma in een 5/2 cyclus:
• je eet 5 aaneensluitende dagen VP3 (bijvoorbeeld maandag t/m vrij-
dag)
• je eet 2 dagen normaal, zie de tips en regels voor normaal eten
verderop in dit boekje.
Gedurende afbouwfase I verlies je gewicht, maar aanzienlijk minder dan wanneer je het programma fulltime volgt.
Na afbouwfase I volgt afbouwfase II.

Afbouwfase II

Gedurende 2-8 weken volg je het VP3-programma in een 2/5 cyclus: • je eet 2 aaneensluitende dagen VP3 (bijvoorbeeld maandag en dinsdag)
• je eet 5 dagen normaal (bijvoorbeeld woensdag t/m zondag) zie de
tips en regels voor normaal eten verderop in dit boekje.
Gedurende afbouwfase II verlies je geen gewicht, maar stabiliseer je het gewicht dat je hebt bereikt.

Het is belangrijk om je gewicht en/of het ontgiftingsniveau dat je hebt bereikt te behouden. Tijdens het VP3-programma heb je adipeuse cellen (met depotvet gevulde cellen) leeggemaakt naar pre-adipeuse cellen (cellen waarin het depotvet grotendeels is afgebroken) en uitein- delijk naar normale vetcellen. Om dit te behouden moet je zorgen dat je ten minste 3-6 maanden het gewicht of de situatie behoudt waarin je nu zit. Pas daarna wordt dit gewicht je nieuwe uitgangsgewicht. Als je in de tussentijd meer gaat eten dan je nodig hebt, dan ga je terug naar je oorspronkelijke gewicht.

Gebruik Guar en het HCK Orthovimin B vitaminen- en mineralengranu- laat minimaal 6-8 weken na het VP3-programma.

Nadat het VP3-afbouwschema is voltooid, ga je weer ‘gewoon’ eten. Als je VP3-afbouwschema korter heeft geduurd dan 6/8 weken, dan gebruik je Guar en het HCK Orthovimin B vitaminen- en mineralen- granulaat nog een tijdje door (je kunt het eventueel ook permanent gebruiken).

Na het afbouwschema

Natuurlijk is een juiste keuze van je voeding van het allergrootste belang. Let op de juiste verhouding van koolhydraten/eiwitten/vetten. Lees de etiketten op de producten goed. Deze vertellen het enige ware verhaal over de bestanddelen.

Wanneer je ervaren hebt hoe prettig het is om een gezond gewicht te hebben wil je natuurlijk voorkomen dat je weer terug valt. Het vasthouden van het nieuwe gewicht lukt meestal het eerst half jaar redelijk goed. Echter zodra de structuur door omstandigheden even wegvalt, dreigen mensen weer terug te vallen naar hun oude eetpatroon. Het veranderen van je lifestyle is het aller moeilijkst.

De meeste van de VP3 therapeuten bieden na het succesvol volgen van het VP3 programma hun deskundige begeleiding aan om structureel je lifestyle te veranderen en je te helpen met een gezond eetpatroon voor de lange termijn. Dit zorgt uiteindelijk voor een gezond stabiel gewicht en een gezonder en vitaler leven. Deze begeleiding kan per VP3-praktijk enigszins variëren, afhankelijk van de expertise van de VP3-therapeut.

Consult aanvragen

Vraag hieronder uw eerste consult aan.