Veelgestelde vragen

Lees wat andere klanten voor een vragen hadden

Arnhem, Apeldoorn, Amsterdam, Breda, Den Haag, Eindhoven, Groningen/Eelderwolde, Hilversum, Middelburg, Rotterdam.

Ja, er zijn twee contra-indicaties: een transplantatieorgaan, in het bijzonder de lever of de nieren, en zwangerschap. Indien u als hoofdvoeding geen borstvoeding geeft, kunt u ongeveer zes weken na de bevalling veilig starten met het programma.
Wilt u zeker weten dat u veilig het VP3-voedingsprogramma kunt volgen? Neem dan contact op met de arts van het VP3-programma.

U kunt het VP3-instructieboekje zelf downloaden. Klik hier.

De kosten van een consult voor het VP3-voedingsprogramma bedragen € 65 (inclusief alle metingen, rapportages en tussentijds telefonisch spreekuur).
Het VP3-startpakket kost € 200. Dit pakket bevat volledige voeding voor twee weken. U heeft geen andere voedingsmiddelen nodig (behalve thee, water en eventueel koffie).
Na deze periode zijn de VP3-voedingsproducten los te verkrijgen tijdens een consult of te bestellen. De kosten van VP3-voeding bedragen gemiddeld € 15 per dag.

Mensen met suikerziekte kunnen alleen het VP3-voedingsprogramma volgen onder intensieve begeleiding. Tijdens het programma een u elk uur een kleine maaltijd. Dit voorkomt hongergevoel doordat het de bloedsuikerspiegel normaal houdt. Ook is er zo minder kans op een hypo (te laag suikergehalte). Tegelijkertijd vermindert uw calorie-inname flink.

Het VP3-voedingsprogramma is geschikt voor mensen die willen werken aan hun gezondheid en / of een gezond gewicht. Met het VP3-voedingsprogramma is al meer dan 25 jaar ervaring opgedaan. Meer dan 250.000 mensen hebben het programma doorlopen, o.a. in Zwitserland, Duitsland, Nederland en Spanje. In Nederland wordt het VP3-programma sinds 2001 aangeboden.
Het VP3-voedingsprogramma:

  • Helpt bij overgewicht
  • Is gunstig voor de bloeddruk
  • Helpt bij vermoeidheid
  • Is goed voor de cholesterolspiegel
  • Stimuleert de stofwisseling

Met het VP3-voedingsprogramma kunt u gewicht verliezen, uw cholesterol en bloeddruk significant verlagen en uw suikerspiegels beter reguleren. Doel van het voedingsprogramma:

  • Lichamelijk en geestelijk vitaler voelen
  • Afvoeren van gifstoffen
  • Ondersteunen van de stofwisseling
  • Afname van (overtollig) gewicht
  • Ondersteunen van de weerstand

Zeg de afspraak ten minste 24 uur voordien telefonisch af (niet per e-mail of sms). Dit doet u bij de praktijk waar u onder behandeling bent. De gereserveerde tijd wordt dan niet in rekening gebracht. Wanneer u later afzegt of niet verschijnt dan wordt de gereserveerde tijd in rekening gebracht. U ontvangt dan een factuur.

Ja dit kan. De repen, toastjes en koekjes kunt u gemakkelijk meenemen en tussendoor nuttigen. Vloeibare producten kunt u eventueel meenemen in een thermoskan. Gaat u langer van huis, vergeet dan niet voldoende voeding mee te nemen. Gaat u naar een land buiten de EU (in het bijzonder: de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten)? Vraag dan een douaneverklaring bij uw VP3-praktijk. Dit om mogelijke problemen bij de immigratie te voorkomen.

Dit heeft 3 redenen: verbranding, suikerspiegel en ontgifting.
1. Verbranding.
Veel mensen met overgewicht eten onregelmatig of slaan wel eens een maaltijd over. In ieder geval is bij deze mensen de verbranding vaak laag, ongeveer 40% van normaal. Uw verbranding moeten we dus omhoog zien te krijgen. Dit kan door frequent op de dag kleine hoeveelheden te eten. U moet het lichaam vergelijken met een open haard: als u daar ieder uur een blok hout op gooit brandt die goed door, als u er lange tijd niets opgooit en dan opeens een stapel hout dan smeult het iets en voor de rest blijft het liggen. Zo werkt het in het lichaam ook min of meer. U moet het lichaam ieder uur iets kleins aanbieden ongeacht of u honger hebt of niet.
2. Suikerspiegel
Mensen worden dik van de combinatie zoet/zout en vet. Wisselende suikerspiegels, dan weer laag en dan weer hoog, resulteren in een hongergevoel en kunnen tevens vermoeidheid veroorzaken. Als de suikerspiegel laag is hebt u een hongergevoel. U eet dan wat waardoor de suikerspiegel omhoog schiet en vervolgens binnen anderhalf uur weer daalt. Dan hebt u opnieuw een hongergevoel, vliegt u de kast in en neemt u meestal de verkeerde dingen. De suikerspiegel maakt steeds een soort golfbeweging: als de suikerspiegel boven een bepaald niveau uitkomt activeert dit bepaalde enzymen voor de opslag van vetten. Gedurende het VP3-programma blijft de suikerspiegel min of meer constant. Dit komt doordat u ieder uur eet en doordat alle producten uit het VP3-programma dezelfde samenstelling hebben wat betreft koolhydraten, eiwitten en vetten. Hierdoor hebt u geen hongergevoel (anders zou u het niet kunnen volhouden). Bovendien worden bepaalde enzymen voor de opslag van vetten geremd en bepaalde enzymen voor de afbraak van vetten geactiveerd. Zo kunt u met het VP3-programma tussen de 75–90% vet kunt verliezen.
3. Ontgifting
Omdat u het lichaam ieder uur hetzelfde aanbiedt geeft u het lichaam de mogelijkheid om te ontstressen. Daarmee geeft u de cellen de gelegenheid om afvalstoffen af te voeren naar het bloed. Deze afvalstoffen komen dus in de circulatie wat aanvankelijk wat ontgiftingsverschijnselen kan veroorzaken. Dit zijn voornamelijk klachten als hoofdpijn, last van de darmen, etc. dit is van voorbijgaande aard en duurt meestal enige dagen. Als de afvalstoffen eenmaal zijn afgevoerd door de lever en nieren dan voelt u zich een stuk vitaler.

Het is altijd raadzaam om te overleggen met uw arts wanneer u daartoe behoefte voelt. Voor meer informatie over het VP3-programma zijn wij uw arts vanzelfsprekend graag van dienst. Wanneer u langere tijd het VP3-programma volgt, kan het zijn dat uw medicatie kan worden gereduceerd of afgebouwd. Hierover beslist altijd uw eigen arts.

Een kleine avondmaaltijd (bijvoorbeeld vis, aardappelen en groente) levert tussen de 500–1000 kilocalorieën. Dit betekent concreet dat u van één normale maaltijd per dag niet extra aankomt, maar dat u die dag ook niet afvalt. Kunt u er sporadisch niet omheen om een kleine maaltijd mee te eten? Probeer dan vooral niet te veel, te kruidig of te vet te eten en vermijd suiker. Het gaat om de balans tussen wat u eet en wat u verbrandt.

Ten eerste is een controle altijd belangrijk, hierbij wordt o.a. gekeken naar de lichaamssamenstelling dus verhouding vet, spieren en water. Het kan zo zijn dat u thuis op de weegschaal gelijk blijft, terwijl u wel vet verliest. U kunt dan bijvoorbeeld wat vocht vasthouden. Alles wat u per dag aan gewicht wisselt, is meestal vocht daarnaast houden vrouwen rondom de menstruatie is meestal 1–1,5 liter vocht vast.
Ten tweede kan het zo zijn dat de verbranding nog niet helemaal is hersteld waardoor deze nog relatief laag is. U moet de frequentie van eten dan verder opvoeren naar iedere 45 minuten. U krijgt dan qua kilocalorieën iets meer binnen maar daardoor gaat de verbranding significant verder omhoog. Voor een goed resultaat kunt U beter iets vaker eten dan minder vaak.
Ten derde kan het zijn dat een van de orgaansystemen die van belang zijn bij het afvallen niet optimaal functioneren.

– De schildklier: regelt hormonaal de vetstofwisseling.
– De lever: breekt vet af
– De darmen: voeren vet af

Door regelmatig op controle te komen (een maal per 2–3 weken) kan men controleren hoe het hiermee staat en indien nodig bijsturen met homeopathie, supplementen of kruiden.

Een belangrijk werkingsprincipe van het VP3-programma is de constante suikerspiegel door de regelmatige, uitgebalanceerde voeding. Het eten van fruit zorgt voor een snelle, sterke stijging van de suikerspiegels. Dit doorbreekt het werkingmechanisme en heeft als gevolg dat de natuurlijke suikers van het fruit worden omgezet in vetzuren en uiteindelijk in vetten. Daarnaast is de kans groot dat u snel weer honger krijgt.

Een belangrijk werkingsprincipe van het VP3-voedingsprogramma is de constante suikerspiegel. Voor het beste resultaat volgt u het VP3-voedingsprogramma dus zo strikt mogelijk. Vooral de eerste twee weken mag u hier absoluut niet van afwijken, anders beïnvloedt dit de ontgifting. Na de eerste twee weken mag u zo nu en dan eens een stukje komkommer, tomaat, selderie of wortel nemen. Beperkt u zich daarbij tot maximaal 3–5 stukjes per dag, het is voor de byte en geen maaltijd (natuurlijke suikers zijn ook suikers!).

Geen nood indien u dit bemerkt neemt u zo snel mogelijk uw gemiste VP3-maaltijd en een half uur nadien de volgende. Daarna gaat u weer verder met ieder uur een maaltijd uit het VP3-voedingsprogramma.

Door te bewegen versterkt u het effect van het VP3-programma: u verbrandt zo nóg meer calorieën en valt dus sneller af. We adviseren dan ook om tijdens het VP3-programma ten minste een half uur per dag te bewegen, zo intensief dat u nog net kunt praten. Te intensieve sport geeft verzuring en werkt averechts op de vetverbranding.
Overigens blijkt uit recent Amerikaans onderzoek dat blijvend afvallen pas echt goed lukt met één uur beweging per dag, vijf dagen per week.

De basisregel van een stabiel gewicht is dat het aantal calorieën dat u eet en drinkt gelijk is aan het aantal calorieën dat u verbruikt/verbrandt. Iemand met een lagere verbranding valt dus altijd langzamer af. Vrouwen hebben bijvoorbeeld van nature een lagere verbranding dan mannen. U kunt uw verbranding wel beïnvloeden: via een regelmatig eetpatroon en voldoende beweging versnelt uw verbranding. Met supplementen, kruiden of homeopathie kan de verbranding worden geactiveerd. Daarom is het van belang regelmatig op consult te komen.

Het is van belang om nauwlettend de stabilisatiefase (geleidelijk het VP3-voedingsprogramma afbouwen) te volgen voordat u overgaat op volledige normale voeding.
Gedurende het VP3-voedingsprogramma is u verbranding omhoog gebracht. Om het resultaat te behouden wat u heeft bereikt is het van groot belang de verbranding hoog te houden. Datgene wat u eet moet uiteindelijk gelijk zijn aan datgene wat u verbrandt. Indien u daar goed op let is er geen jo-jo-effect ook niet op de langere termijn.
Vaak moet u eetpatroon en gedrag worden aangepast, in het kort komt het neer op: de frequentie van eten moet omhoog maar de hoeveelheid moet naar beneden. U moet 5 à 6 eetmomenten per dag hebben waarin u kleine hoeveelheden eet volgens de VEP-methode en u moet de laatste twee uur voor het slapen gaan niet meer eten want dat verbrandt u niet meer.
Ten minste gedurende de eerste 4–6 weken na het VP3-voedingsprogramma gebruikt u 3–5 per dag 15 minuten voor de maaltijden een theelepel guar met een groot glas water (guar is een plantaardige tarwekiem die een soort coating rondom de snelle koolhydraten (suikers) legt waardoor deze langzaam beschikbaar komen, u houdt dan een constante suikerspiegel). Eten volgens de VEP methode wil zeggen een Volkoren product, Eiwit product en iets Plantaardigs. Een voorbeeld zou kunnen zijn muesli met magere yoghurt en een kiwi of aardappelen met vis en gekookte groenten.

Vaak is het afvallen en ontgiften met alle goede bijkomende effecten niet het moeilijkste. Het behouden van u nieuw verworven gezondheid is veel moeilijker. De verleidingen van alledag zijn immers groot. Hiervoor is bijna altijd een verandering van u voedingspatroon en lifestyle nodig. U moet datgene eten wat u daadwerkelijk ook verbruikt. Uw VP3-therapeut bespreekt met u wat u verbranding is en hoe u moet eten om op de lange termijn het succes te behouden. Daarom is het van belang om met enige regelmaat onder controle te blijven. Een deel van de mensen gebruikt jaarlijks voor een beperkte periode het VP3-voedingsprogramma om te ontgiften of om opnieuw een aantal kilo af te vallen.

Guar is een plantaardige tarwekiem dat u alleen dient te gebruiken voor een normale maaltijd. Het legt een soort coating rondom de voeding waardoor de snelle koolhydraten (suikers) langzaam beschikbaar komen en uw suikerspiegel veel stabieler blijft. Zo kunt u uw nieuwe gewicht beter behouden. Van sterk wisselende suikerspiegels kunt u namelijk weer aankomen. De Orthovimin B bevat vitaminen en mineralen die u nodig heeft om uw gewicht beter in balans te houden.

Als u weer gewoon gaat eten kan het zo zijn dat u dan een kilo aankomt, dit is geen vet maar darmvulling en/of vocht. Gewicht dat van de ene dag op de andere fluctueert, is voornamelijk vocht. Sommige mensen zijn ‘s ochtends een kilo lichter dan ’s avonds, ook dit is vaak vocht: ’s nachts transpireert u ongeveer een liter. Om een kilo vet eraan te eten heeft u meer tijd nodig, het is fysiologisch gezien niet mogelijk om dat in een dag te doen.

Door langdurig twee dagen in de week het VP3-programma te blijven volgen houdt u gemakkelijker uw nieuwe gewicht vast. Ook is het mogelijk om af en toe een week lang het VP3-programma te volgen, bijvoorbeeld als u wat te veel heeft gegeten tijdens uw vakantie. Wel is het van belang om de Guar en de Othovimin B ernaast et blijven gebruiken.

Het kan erg moeilijk zijn om een nieuw voedingspatroon en een nieuwe levensstijl aan te leren. Veel mensen vallen na het VP3-programma af en toe terug. Door jaarlijks twee weken het VP3-programma te volgen kunt u uw lichaam grondig ontgiften: uw stofwisseling wordt geoptimaliseerd en u verliest de eventueel aangekomen kilo’s. U kunt dit beschouwen als een jaarlijkse reinigingskuur om uw lichaam goed op orde te houden.

Consult aanvragen

Vraag hieronder uw eerste consult aan.